Filet zanurzony w leczo

Filet zanurzony w leczo

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Taka wersja leczo też jest pomysłem na obiad. Filet zanurzony w leczo - jedliście kiedyś? Jeśli nie spróbujcie:)

Składniki:

  • 2 szt. fileta z kurczaka
  • 2 szt. marchewki
  • mały słoik papryki konserwowej
  • 20 dag pieczarek
  • Koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Przepis na Filet zanurzony w leczo:

  1. Fileta kroimy na mniejsze płaty, doprawiamy przyprawami,  obsmażamy na oleju, przekładamy do naczynia.
  2. Marchewkę, pieczarki obieramy i kroimy w kostkę drobną.
  3. Paprykę kroimy w paseczki.
  4. Wszystkie warzywa prużymy w garnczku z dodatkiem odrobiny wody, gdy zmiękną dodajemy koncentrat pomidorowy i zaciągamy mąką.
  5. Przygotowany sos warzywny wykładamy na filety.

I tak oto mamy Filet zanurzony w leczo. Smacznego!

 

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy