Inna wersja Leczo z fasolką szparagową

Inna wersja Leczo z fasolką szparagową

Ocena:

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 7

Nie jest teraz sezon na fasolkę ale ja uzyłam mrożonej i też wyszło leczo dobre.

Składniki:

·         50 dag kiełbasy typu podwawelska

·         1 opak. fasolki szparagowej mrożonej

·         1 słoiczek papryki konserwowej

·         Cebula

·         1 puszka pomidorów

·          Średni koncentrat pomidorowy

·         2 łyżki mąki pszennej

·         Olej do smażenia

·         Chili

·         Sól

Sposób przygotowania:

1.       Kroimy  w kostkę kiełbasę , przesmażamy na rozgrzanym oleju.

2.       Obieramy Cebulę   oraz drobno kroimy po czym przekładamy do  kiełbasy.

3.       Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.

4.       Paprykę konserwową kroimy w paseczki i dodajemy do kiełbasy.

5.       Po ugotowaniu fasolkę dokładamy również do kiełbasy.

6.       Dodajemy pomidory z puszki.

7.       Koncentrat pomidorowy i doprawiamy przyprawami : solą i chili.

8.       2 łyżki mąki rozrabiamy w zimnej wodzie i zagęszczamy leczo

9.       Danie gotowe.

10.   Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy