Nie jest teraz sezon na fasolkę ale ja uzyłam mrożonej i też wyszło leczo dobre.
· 50 dag kiełbasy typu podwawelska
· 1 opak. fasolki szparagowej mrożonej
· 1 słoiczek papryki konserwowej
· Cebula
· 1 puszka pomidorów
· Średni koncentrat pomidorowy
· 2 łyżki mąki pszennej
· Olej do smażenia
· Chili
· Sól
1. Kroimy w kostkę kiełbasę , przesmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Obieramy Cebulę oraz drobno kroimy po czym przekładamy do kiełbasy.
3. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.
4. Paprykę konserwową kroimy w paseczki i dodajemy do kiełbasy.
5. Po ugotowaniu fasolkę dokładamy również do kiełbasy.
6. Dodajemy pomidory z puszki.
7. Koncentrat pomidorowy i doprawiamy przyprawami : solą i chili.
8. 2 łyżki mąki rozrabiamy w zimnej wodzie i zagęszczamy leczo
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.
Kiełbaski z fasolką szaparagową i cuknią
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu