Inna wersja Leczo z fasolką szparagową
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
3 Ocen
Ilość porcji: 7
Nie jest teraz sezon na fasolkę ale ja uzyłam mrożonej i też wyszło leczo dobre.
Składniki:
· 50 dag kiełbasy typu podwawelska
· 1 opak. fasolki szparagowej mrożonej
· 1 słoiczek papryki konserwowej
· Cebula
· 1 puszka pomidorów
· Średni koncentrat pomidorowy
· 2 łyżki mąki pszennej
· Olej do smażenia
· Chili
· Sól
Sposób przygotowania:
1. Kroimy w kostkę kiełbasę , przesmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Obieramy Cebulę oraz drobno kroimy po czym przekładamy do kiełbasy.
3. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.
4. Paprykę konserwową kroimy w paseczki i dodajemy do kiełbasy.
5. Po ugotowaniu fasolkę dokładamy również do kiełbasy.
6. Dodajemy pomidory z puszki.
7. Koncentrat pomidorowy i doprawiamy przyprawami : solą i chili.
8. 2 łyżki mąki rozrabiamy w zimnej wodzie i zagęszczamy leczo
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Leczo z kiełbasą
Leczo jest jednym z dań jednogarnkowych, które chętnie przygotowujemy i jeszcze chętniej konsumujemy. Przepis na...Przepis na leczo
Dzisiaj przepis na leczo, bo w marketach mamy do wyboru całe mnóstwo jarzyn. Cieszą oko i podniebienie, dlatego p...Leczo
Wspaniała potrawa jednogarnkowa jaką jest leczo to idealny obiad na jesienny czas, choć nic nie stoi na przeszkodzie, że...Leczo
Leczo to pyszne danie z pieczywem, bardzo pożywne i warzywne! Leczo podajemy na gorąco z chlebem. Polecam mój prz...Leczo z pulpetami
Sprawdzony przepis na leczo - bardzo pożywne leczo, bo z dodatkiem mięsnych pulpetów! NA chłodny czas za oknem w...Zobacz więcej przepisów na: