Kiełbaski z fasolką szaparagową i cuknią
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Polecam danie jest pyszne, mozna wykorzystac jako potrwę na kolację lub jako dodatek na imprezę.
Składniki:
· 60 dag fasolki szparagowej
· 60 dag kiełbasy np. podwawelskiej
· Cukinia
· słoik papryki konserwowej
· 200 ml Koncentrat pomidorowy
· Sól
· Papryka ostra
1 łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1. Końcówki z fasolki obcinamy i kroimy na mniejsze kawałki, następnie gotujemy w osolonej wodzie.
2. Odlewamy wodę po ugotowaniu i przekładamy do większego garnka.
3. Kroimy paprykę w cienkie paseczki. Przekładamy do garnka.
4. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka.
5. Kiełbasę natomiast kroimy w kostkę lub półplasterki, prużymy na rozgrzanym oleju, również przekładamy do garnka.
6. Zalewamy woda, doprawiamy paprykę , ewentualnie jak potrzeba solą i gotujemy 20 minut.
7. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.
8. Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i hartujemy leczo, chwile gotujemy.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Potrawka z bobem oraz kiełbaskami
Inna wersja lecza, równiez bardzo dobra, wart zrobic.Leczo
Wspaniała potrawa jednogarnkowa jaką jest leczo to idealny obiad na jesienny czas, choć nic nie stoi na przeszkodzie, że...Filet zanurzony w leczo
Taka wersja leczo też jest pomysłem na obiad. Filet zanurzony w leczo - jedliście kiedyś? Jeśli nie spróbujcie:)Leczo z cukinią
Sprawdzony przepis na leczo, oto pyszne leczo z kiełbasą. Leczo z cukinią, gdy jesień za oknem to idealne danie, zdrowe,...Leczo z kiełbasą
Leczo jest jednym z dań jednogarnkowych, które chętnie przygotowujemy i jeszcze chętniej konsumujemy. Przepis na...Zobacz więcej przepisów na: