Kiełbaski z fasolką szaparagową i cuknią

Kiełbaski z fasolką szaparagową i cuknią

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Polecam danie jest pyszne, mozna wykorzystac jako potrwę na kolację  lub jako dodatek na  imprezę.

Składniki:

·       60 dag fasolki szparagowej

·       60 dag kiełbasy np. podwawelskiej

·       Cukinia

·       słoik papryki konserwowej

·       200 ml Koncentrat pomidorowy

·       Sól

·       Papryka ostra

1 łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania:

1.   Końcówki z fasolki obcinamy i kroimy na mniejsze kawałki, następnie gotujemy w osolonej wodzie.

2.   Odlewamy   wodę po ugotowaniu i przekładamy do większego garnka.

3.    Kroimy paprykę w cienkie paseczki. Przekładamy do garnka.

4.   Cukinie obieramy i kroimy  w kostkę, przekładamy do garnka.

5.   Kiełbasę natomiast kroimy w kostkę lub półplasterki, prużymy na rozgrzanym oleju, również przekładamy do garnka.

6.   Zalewamy woda, doprawiamy paprykę , ewentualnie jak potrzeba solą i gotujemy 20 minut.

7.   Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.

8.   Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i hartujemy leczo, chwile gotujemy.

9.   Danie gotowe.

10.                    Smacznego

 

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy