Leczo

Leczo

Ocena:

9 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Wspaniała potrawa jednogarnkowa jaką jest leczo to idealny obiad na jesienny czas, choć nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przepis na leczo wykorzystywać cały rok :)

Składniki:

  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • ½ kg pieczarek
  • ½ kg kiełbasy
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • Przecier pomidorowy
  • Chili
  • 1 łyżka maki pszennej
  • Olej

Sposób przygotowania:

Przepis na leczo w moim wydaniu wygląda tak:  

  1. Najpierw ogórki, paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do garnka.
  2. Następnie kiełbasę, pieczarki kroimy w kostkę, obsmażamy na oleju, następnie przekładamy do garnka, dodajemy również groszek konserwowy, przyprawy, przecier pomidorowy, zalewamy wodą tak aby były przykryte składniki i gotujemy.
  3. Teraz tak przygotowane leczo zaprawiamy robiąc zaprawkę z mąki i wody.

Jak widać przepis na leczo jest łatwy, więc smacznego! :)

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy