Leczo

Leczo

Ocena: ★

11 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Leczo to pyszne danie z pieczywem, bardzo pożywne i warzywne! Leczo podajemy na gorąco z chlebem. Polecam mój przepis na leczo!

Składniki:

  • 1 puszka fasolki czerwonej
  • 3 pomidory 
  • 2 papryki czerwone
  • sól i pieprz do smaku
  • 10 dag szynki w plasterkach
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Przepis na leczo w kilku krokach:

  1. Zacznijmy od sparzenia skórki pomidorów i obrania ich i pokrojenia w kostkę. Papryki czerwone również kroimy w kostkę.
  2. Najpierw do garnka wrzucamy paprykę i dusimy z niewielką ilością oleju, do momentu gdy będą półmiękkie wtedy dodajemy odsączoną z zalewy fasolkę czerwoną, pokrojone pomidory- całość przyprawiamy.
  3. Jeszcze z 5 minut dusimy. Na każdą porcję na talerzu dajemy pokrojoną w kostkę szynkę. 

Pyszne leczo gotowe.

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy