Leczo

Leczo

Ocena: ★

15 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Sprawdzony przepis na leczo - pyszne leczo, bardzo pożywne idealne na obiad i nie tylko! Można serwować z pieczywem i klopsami, zawsze będzie smakowało :)

Składniki:

  • 25 dag pieczarek
  • 25 dag papryki
  • 4 ogórki konserwowe
  • 13 dag cebuli
  • 1 fasola czerwona z puszki
  • 2 łyżki masła
  • do smaku sól i pieprz
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki musztardy delikatesowej

Sposób przygotowania:

Przepis na leczo w kilku krokach:

  1. Obraną cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Dajemy do garnka i dusimy z masłem i nie dużą ilością wody do 35 minut.
  2. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy odsączoną z zalewy fasolkę i dusimy do 5 minut.
  3. Teraz leczo przyprawiamy i mieszamy z przecierem pomidorowym, musztardą. Chwilkę dusimy i możemy nasze pyszne leczo podawać.

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy