O,5 litra wódki,
1 łyżka stołowa kawy rozpuszczalnej
Mleko w puszce gotować na małym ogniu przez 2 godziny (puszka musi być cała w wodzie) później studzimy.Łyżkę stołową kawy rozpuszczalnej zalewamy wrzątkiem( 1 szklanka wody) studzimy. Wystudzone mleko (masa kremowa) przekładamy do miski dodajemy 1szklankę zimnej kawy wszystko dokładnie miksujemy. Na sam koniec wlewamy pół litra wódki i też wszystko dokładnie miksujemy. Kremówkę przelewamy do szklanej butelki o pojemności 1 litr lub 2 butelki po O,5l. Chłodzimy całą noc. Następnego dnia jest gotowa do spożycia.
Kremówka najlepiej smakuje schłodzona. Polecam
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu