300 g łososia
2 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula
4 ząbki czosnku
łyżka posiekanego pora
sos sojowy 3 łyżki
limonka
łyżeczka papryki słodkiej
szczypta papryki ostrej
łyżka cukru
łyżka ketchupu
1 puszka warzyw chinskich
1 jajko
szczypta natki pietruszki
Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.Łososia kroimy w większą kostkę. W małej misce pomieszac ze sobą łyżkę oliwy z oliwek, łyżkę sosu sojowego,łyżeczkę papryki słodkiej, kilka kropel soku z limonki oraz szczyptę pieprzu. Do miseczki wsypujemy naszego łososia i go nacieramy w marynacie. Na sreberku wykładamy równomiernie łososia, odstawiamy na kilka minut. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Łososia pieczemy ok. 20 minut.Cebulkę i czosnek smażymy na oliwie do ich zeszklenia. Następnie wsypujemy odcedzony makaron, wbijamy na środek patelni jajko, polewamy 2 łyżeczkami sosu sojowego, dokładnie mieszamy.Pora i natkę pietruszki kroimy drobno, przekładamy na patelnię wraz z warzywami woka. Doprawiamy do smaku kilkoma łyżeczkami soku z limonki, cukrem, łyżką ketchupu, szczyptą papryki słodkiej i ostrej, smażymy pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut.
Łosoś pieczony - najprostszy przepis
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu