- 300g owoców morza świeżych lub mrożonych (mieszanki lub jednego rodzaju, u mnie - omułki)
- 2 nieduże cebule
- 3 ząbki czosnku
- pół pęczka natki pietruszki
- pół łyżeczki suszonego tymianku
- łyżka dobrego majonezu
- szczypta curry
- papryka słodka
- sól
- pieprz
- 6 łyżek oliwy lub oleju do smażenia
Mrożone owoce morza wyjąć z zamrażarki. Do potrawy mogą zostać użyte zamrożone, ale wtedy trzeba będzie dłużej je smażyć.
Makaron ugotować al dente.
Cebulę obrać i drobno posiekać. Wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i owoce morza oraz tymianek, curry, paprykę słodką, pieprz i sól. Smażyć wszystko ok 5 min (10 min. jeśli owoce morza są mrożone).
Zdjąć z ognia. Dodać majonez i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać.
Wymieszać z gorącym makaronem. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz papryką.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu