Składniki na masę twarogową:
· 2 łyżeczki cukru
· 1 jajko
· 2 łyżeczki śmietany kremówki
· ½ opakowania makaronu typu muszelki lub koszyczki
· 350 g twarogu
Składniki na masę śmietankową:
· 1 szk. śmietany kremówki
· 2 łyżeczki cukru
· 1 jajko
· 2 łyżeczki proszku budyniu waniliowego
1. Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
2. Ugniatamy twaróg widelcem.
3. Do twarogu dodajemy, cukier, żółtko, śmietanę.
4. Białko ubijamy i mieszamy z twarogiem.
5. Tak przygotowaną masą napełniamy koszyczki makaronowe, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.
6. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, budyń jajko.
7. Polewamy koszyczki.
8. Zapiekamy 40 minut w 180°C.
9. Po upieczeniu można podawać z ulubionymi owocami.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu