· Makaron koszyczki lub muszelki.
Farsz:
· 20 dag twarogu pół tłustego
· jajko
· 1 łyżka cukru
· 2 łyżki śmietany kremówki 30 %
Sos śmietankowy:
· 200 ml śmietany kremówki
· 1 jajko
· 1 łyżka cukru
· 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego
1. Gotujemy makaron w osolonej wodzie.
2. Przekładamy twaróg do miski i rozgniatamy widelcem.
3. Dodajemy żółtko, cukier, śmietanę.
4. Ubijamy białko i również dodajemy do twarogu.
5. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i farszem napełniamy koszyczki, które układamy w naczyniu żaroodpornym.
6. Składniki wszystkie na sos śmietankowy dokładnie razem wymieszać i zalać makaron.
7. Zapiekać 35 minut w 180˚C.
8. Po upieczeniu dekorujemy dowolnymi owocami.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu