Składniki
- 150 g makaronu typu penne
- 150 g szpinaku mrożonego
- 100 g białego twarogu półtłustego lub chudego
- 2 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki śmietany 18%
- łyżka masła
- sól, pieprz,papryka słodka
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Szpinak rozmrozić na patelni, odparować. Dodać łyżkę masła. Chwilę podsmażyć. Następnie dodać posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, makaron oraz śmietanę. Doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Twaróg rozdrobnić i dodać do makaronu ze szpinakiem. Razem smażyć jeszcze około 2-3 minut.
Makaron ze szpinakiem i boczkiem
Muszle zapiekane ze szpinakiem
Kokardki ze szpinakiem, polędwicą, oliwkami i zielonym groszkiem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu