Makaron penne ze szpinakiem

Makaron penne ze szpinakiem

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Prosta w przygotowaniu i smaczna potrawa. Idealna na kolację.

Składniki:


 
Składniki
- 150 g makaronu typu penne
- 150 g szpinaku mrożonego
- 100 g białego twarogu półtłustego lub chudego
- 2 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki śmietany 18%
- łyżka masła
- sól, pieprz,papryka słodka

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Szpinak rozmrozić na patelni, odparować. Dodać łyżkę masła. Chwilę podsmażyć. Następnie dodać posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, makaron oraz śmietanę. Doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Twaróg rozdrobnić i dodać do makaronu ze szpinakiem. Razem smażyć jeszcze około 2-3 minut.

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy