- 3 ząbki czosnku
- 250 g świeżego lub mrożonego szpinaku
- średniej wielkości cukinia
- 2-3 łyżki oliwy
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek. Umytą cukinię kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy ok. 5 minut. Następnie dodajemy szpinak i podsmażamy mieszając kolejne 5 minut. Po tym czasie cukinia powinna być już miękka. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Odcedzony makaron dorzucamy na patelnię. Dokładnie mieszamy, doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Makaron ze szpinakiem i boczkiem
Muszle zapiekane ze szpinakiem
Kokardki ze szpinakiem, polędwicą, oliwkami i zielonym groszkiem
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu