Zapiekane warzywa na patelnie

Zapiekane warzywa na patelnie

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Bardzo lubię robić zapiekanki ponieważ ciągle jestem w biegu, a one robią się szybko ;-)

Składniki:

·         ½ kg fileta z kurczaka

·         Chili

·         Śmietana 18 %

·         1 żółtka

·         1 opak. Mrożonych warzyw na patelnię

·         ½ opak makaronu świderki

·         20 dag. Sera żółtego

·         Curry sól

Sposób przygotowania:

1.       Mięso z kurczaka  kroimy  kostkę obsmażamy na patelni z przyprawami- sól, curry.

2.       Warzywa na patelnie  prużymy na patelni z dodatkiem soli i chili.

3.       Gotujemy  makaron według przepisu na opakowaniu.

4.       Do naczynia żaroodpornego wykładamy makaron, warzywa.

5.       Śmietanę połączyć z żółtkiem i polać nią zapiekankę.

6.       Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy warzywa.

7.       Zapiekamy 25 minut w 180 ˚ C.

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy