Biszkopt z makiem

Biszkopt z makiem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Biszkopt z makiem- proste ciasto biszkoptowe z wkładnką makową. Takie ciasta zachwycają!

Składniki:

Biszkopt:
4 jaja
1 szkl cukru
1 szkl mąki pszennej
4 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mak:
1,5 szkl maku mielony
3 jaja
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szkl cukru
1 margaryna
dowolny zapach do ciast
do smaku bakalie
DODATKOWO:
1 polewa czekoladowa
do dekoracji wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Najpierw upieczmy biszkopt. Z białek ubijmy pianę wraz z cukrem i dodjamey resztę składników. Upieczmy i wyspudźmy i przekrójmy na dwie części.

Przygotujmy masę makową:

 Mak mieszamy z jajami, mąką i zapachem.  Margarynę zagotowujemy i dodajemy do niej przygotowany mak i gotujemy chwilkę do zgęstnienia. Mak dajemy do srodka biszkopta. 

# Tagi:

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy