12 jaj
22,5 dag margaryny
30 dag cukru pudru
15 dag miodu płynnego
1,5 łyżeczki kakao
45 dag maku mielony parzony
6 łyżek mąki
1,5 łyżeczki sody
Masa jabłkowa:
1,20 kg jabłek
1 galaretka pomarańczowa
Cukier do smaku
Masa czekoladowa:
1 czekolada mleczna
1 masło
Cukier puder do smaku
Na początku upieczmy ciasto makowe: tłuszcz ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mak , pianę z białek i pozostałe składniki. Pieczemy trzy placki.
Następnie robimy masę czekoladową: czekoladę łamiemi i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masło ucieramy z cukrem i mieszamy z letnią czekoladą.
Masa jabłkowa polega na obraniu i starciu na tarce jabłek i wysmażeniu ich. Pod koniec wsypujemy do nich galaretkę i cukier do smaku .
Przełożenie gotowego ciasta: na spodzie ciasto makowe- masa czekoladowa- ciasto makowe- masa jabłkowa- ciasto makowe- dekoracja polewą czekoladową
Ciasto z makiem i wiórkami kokosowymi
Ciasto makowe z galaretką i biszkoptami
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu