Ciasto:
- 10 dag masła
- 3 łyżki cukru pudru
- jajko
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szklanka mąki tortowej
- 0,5 szklanki kokosu
Krem:
- 12,5 dag margaryny ,,Kasia''
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 2 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
- wiórki kokosowe
1. Z podanych składników zagnieść ciasto i chłodzić w lodówce przez 15 minut.
2. Wałkować ciasto, a następnie szklanką o średnicy 6 cm wykroić ciasteczka.
3. Ułożyć je na blaszce i piec w 180 stopniach przez 15 minut.
4. Przygotować krem: margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać wiórek kokosowych i chwilkę ucierać.
5. Ciasteczka przełożyć masą.
6. Posmarować tą samą masą również boki i obtoczyć je w wiórkach kokosowych.
Markizy z kremem i polewą czekoladową
Ciasteczka z konfiturą lub dżemem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu