Warto przygotować kilka takich słoiczków cebulek, bardzo chrupiących i pysznych. Cebulki mogą być dekoracją sałatek lub ich składnikiem. Polecam.
Zalewa:
pół szklanki octu 10 %
2 szklanki wody
1 łyżka soli
3 łyżki cukru
2-3 liście laurowe
pół łyżeczki ziaren gorczycy
kilka ziaren ziela angielskiego
Dodatkowo:
koper
pół kilo małych cebulek
1. Składniki zalewy zagotować i wystudzić.
2. Cebulki obrać, dokładnie umyć i przełożyć do garnka. Zalać gorącą wodą i gotować dwie-trzy minuty, następnie dokładnie odcedzić.
3. Cebulki wkładać do słoików, do każdego dać gałązkę koperku i zalać zalewą, dokładnie zakręcić. Cebulki pasteryzować około 10 minut.
4. Następnie wystudzić i przenieść do spiżarni.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu