Domowe masło czosnkowe to jedyne masło czosnkowe, które akceptuję - nigdy nie kupię gotowego masła czosnkowego. Uważam, że przepis na masło czosnkowe jest tak prosty, że każdy może z powodzeniem przygotować takie masło czosnkowe w domu zamiast kupować je w sklepie, gdzie zamiast czosnku jest pewnie dodawany aromat czosnkowy, bo tak oczywiście taniej.
Domowe masło czosnkowe warto mieć na podorędziu, czy to przeziębienie, czy to grill - zawsze się przyda takie masło czosnkowe:
Można zamiast miksera użyć np. łyżki, ale uważam, że szkoda na to czasu, bo masło czosnkowe najszybciej robi się mikserem i tego się będę trzymać.
Ja lubię mocno czosnkowe masło, więc dodaję dużo czosnku, można oczywiście dodać mniej niż 12 ząbków.
Smacznego!
Jak zrobić masło czosnkowe z koperkiem
Masło czosnkowe - sprawdzony przepis
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu