W składzie kupnego masła orzechowego, praktycznie zawsze na etykiecie znajdziemy: tłuszcze roślinne utwardzone, inaczej tłuszcze trans. Wiele razy pisałam o prozdrowotnych właściwościach olejów roślinnych. Jednak w trakcie procesów technologicznych; którym poddawane są orzechy podczas produkcji masła orzechowego, dochodzi do radykalnych zmian właściwości.... Powstające tłuszcze trans, są jednymi z największych wrogów naszego zdrowia, dlatego zachęcam do masła orzechowego domowej roboty - zdecydowanie zdrowsza wersja! :)
I klasyczny przepis na masło orzechowe:
Smacznego!
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu