Do zwykłych i prostych mielonych wystarczy dodać np. natkę pietruszki żeby zyskały inny smak. Najlepiej smakują z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Polecam.
.
50 dag surowej szynki wieprzowej
2 jajka
1 bułka namoczona i odciśnięta
pieprz biały mielony do smaku
sól do smaku
3 łyżeczki suszonej natki pietruszki
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
1. Mięso oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć. Następnie zmielić razem z bułką w maszynce.
2. Do zmielonego mięsa dodać natkę pietruszki, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
3. Z masy mięsnej uformować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
4. Uforomowane kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia.
5. Usmażone kotleciki osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać i smacznego.
,, Zielone '' kotlety mielone z groszkiem i oliwkami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu