Kotlety mielone z natką pietruszki.

Kotlety mielone z natką pietruszki.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Do zwykłych i prostych mielonych wystarczy dodać np. natkę pietruszki żeby zyskały inny smak. Najlepiej smakują z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Polecam.

.

Składniki:

50 dag surowej szynki wieprzowej

2 jajka

1 bułka namoczona i odciśnięta

pieprz biały mielony do smaku

sól do smaku

3 łyżeczki suszonej natki pietruszki

olej do smażenia

bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

1. Mięso oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć. Następnie zmielić razem z bułką w maszynce.

2. Do zmielonego mięsa dodać natkę pietruszki, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

3. Z masy mięsnej uformować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.

4. Uforomowane kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia.

5. Usmażone kotleciki osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać i smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy