mielone na patyku :)


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen

Ilość porcji: 4
danie kuchni bałkańskiej , w polskim wydaniu z mięsa wieprzowego ,zimą pieczone w piekarniu ,latem polecam piec na grillu
Składniki:
mięso mielone wieprzowe 0,5 kg.
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
przyprawa do wieprzowiny 2 łyżeczka
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
- mieso mielone wyrobić z jajkiem
- dodać zmiażdzony czosnek i cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę
- doprawić przyprawa i słodka papryką
- zwilżyć ręce wodą i formować podłużne kotlety
- nadziewać na długą wykałaczkę
- piec w piekarniku 30 minut w 180 stopniach
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również

mielone na patyku :)
danie kuchni bałkańskiej , w polskim wydaniu z mięsa wieprzowego ,zimą pieczone w piekarniu ,latem polecam piec na...Zobacz więcej przepisów na:
mielone na patyku

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.