Składniki na kotlety:
· 60 dag mięsa mielonego
· 1Cebula
· Sól
· jajko
· Pieprz
· Majeranek
· 2 łyżki bułki tartej
· 2 łyżki śmietany 18 %
Dodatkowo na farsz:
· 2 cebule
· 60 dag pieczarek
· Olej do smażenia
· Pieprz
· Sól
· 20 dag sera żółtego
· 2 pomidory
· Pól papryki żółtej
1. Składniki wszystkie na kotlety łączymy ze sobą robiąc kuleczki a w nich otwór.
2. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy kotlety.
3. Pieczemy 180 °C 40 minut.
4. Cebule obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, wkładamy w otwory kotletów.
5. Pieczarki kroimy prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą, wykładamy na cebulę.
6. Nakładamy na każdy kotlet starty na tarce o dużych oczach ser, ponownie zapiekamy 10 minut.
7. Pomidory oraz paprykę pokroić w kostkę, dodać szczyptę czosnku, oliwę, posolić i dokładnie wymieszać.
8. Ułożyć na kotletach.
9. Danie Gotowe.
10. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu