Składniki na kotlety:
· 60 dag mięsa mielonego
· 1 Cebula
· Sól
· Olej do smażenia
· 2 łyżki bułki tartej
· Paprykę ostrą
· Jajko
· 2 łyżki musztardy
· 1 łyżka majeranku
· Pieprz
sos porowo serowy:
· 1 Kostka rosołowa
· 2 serki topione Hochland
· 1 por
· 1 mały słoik papryki konserwowej
· 3 duże ogórki kiszone.
1. Przekładamy mięso do miski.
2. Wbijamy jajko.
3. Dodajemy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę oraz musztardę.
4. Bułkę tartą.
5. Majeranek oraz sól i pieprz, paprykę.
6. Dokładni mieszamy.
7. Smażymy kotleciki na rozgrzanym oleju z obu stron.
8. Usmażone kotlety układamy w naczyniu.
9. Pora kroimy w krążki i prużymy na rozgrzanym oleju.
10. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do pora.
11. Tą samą czynność wykonujemy z ogórkiem.
12. Do warzyw dodajemy kostkę rosołową i prużymy do chwili kiedy warzywa będą miękkie.
13. Na koniec dodajemy serki i gotujemy aż się rozpuszczą.
14. Sosem polewamy kotlety.
15. Podajemy z makaronem.
16. Danie gotowe.
17. Smacznego.
Kuleczki mielone napełnione pieczarkami
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu