· 1 kg fileta z kurczaka
· por
· 250 g sera żółtego
· 2 jajka
· 2 łyżki mąki pszennej
· 2 łyżki mąki ziemniaczanej
· 3 łyżki majonezu
· Sól
· Bułka tarta do panierki
· Olej do smażenia
1. Mięso oczyścić z błonek i drobniutko pokroić, posolić i przełożyć do miski.
2. Pora kroimy bardzo drobno, dodać do mięsa.
3. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do miski.
4. Dodać jajka, następnie mąki oraz majonez.
5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
6. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce.
7. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
8. Kotlety gotowe.
9. Smacznego.
Kuleczki mielone napełnione pieczarkami
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu