1 ząbek czosnku
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
1 łyżka masła
Do smaku jarzynka
Surówka:
20 dag kiszonej kapusty
1 marchew
3 łyżki oleju
1 cebula
Sól i pieprz do smaku
Szczypiorek cienki
Mięso wieprzowe kroimy w kostkę o jednym centymetrze grubości. Mięso przekładamy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody. Dodajemy paprykę w proszku, jarzynkę lub vegetę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
W tym czasie robimy surówkę:
Kapustę kiszoną siekamy drobniej. Marchewkę skrobiemy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do kapusty. Cebulę siekamy dodajemy do surówki wraz z olejem i całość przyprawiamy. Danie podajemy z surówką i ziemniakami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu