Młoda kapusta duszona z kiełbaską i fasolą.

Młoda kapusta duszona z kiełbaską i fasolą.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszna i idealna na obiad:)

Składniki:

30 dag dobrej jakości kiełbasy

2 średnie cebule

1 puszka białej fasoli

1 główka młodej kapusty

koperek świeży według uznania

olej do smażenia

3 łyżeczki przyprawy do dań z kapusty

sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

2. Kapustę obrać z wierzchnich liści, następnie drobno pokroić.

3. W garnku należy rozgrzac olej, wrzucić pokrojoną cebulę i przesmażyć ją lekko rumieniąc. Następnie do cebuli dodać kapustę, podlać niewielką ilością gorącej wody i dusić do miękkości i odparowania całego płynu.

4. Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju, następnie dodać do kapusty.

5. Fasolkę dokładnie odsączyć z zalewy i również dodać do kapusty.

6. Koperek umyć, osuszyć i drobno pokroić, następnie dodać go do kapusty.

7. Dodać również przyprawę i chwilę dusić mieszając, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

8. Kapusta jest gotowa do podania.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy