50 dag pieczarek
2 młode marchewki
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 pęczek koperku
2 śląskie kiełbasy
1 mała śmietana 12 %
2 czubate łyżki mąki
2 liście laurowe
kilka ziarenek angielskiego ziela
Sól, pieprz, słodka mielona papryka, jarzynka
Sucha zielona pietruszka
1.Kapustę przekroić na cztery części i poszatkować.
2.Wrzucić do garnka i zalać zimną wodą, posolić.
3.Gdy zacznie się gotować dodać obrane i pokrojone na plasterki pieczarki i marchewkę.
4.Cebulę obrać, posiekać, dodać do kapusty.
5.Gotować kilka minut.
6.Kiełbasę pokroić w plastry i wrzucić do garnka.
7.Dorzucić czosnek, liście laurowe i angielskie ziele.
8.Gdy kapusta będzie miękka wsypać posiekany drobno koperek i zieloną pietruszkę.
9.W kubeczku rozmieszać mąkę z małą ilością zimnej wody, dolać śmietanę. 10.Dokładnie wymieszać i wlać do gotującej się kapusty.
11.Dorzucić przyprawy, wymieszać.
12.Całość gotować 3 minuty.
Uwaga: Jeżeli będzie za dużo wody w garnku, to trochę odlać.
Młoda kapustka z ziemniaczkami
Młoda kapusta z koncentratem pomidorowym
Młoda kapusta duszona z ciecierzycą.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu