Mortadela w cieście


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 4
Mortadela w cieście jest bardzo smaczna. Nie przekoancie się póki sami nie spróbujecie tego wyjątkowo taniego ale naprawdę dobrego dania.
Składniki:
- mortadela 40 dag
- mąka 1 szkl
- jajka 2 szt
- śmietana 12 lub 18% 2 łyżki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania:
Przepis na mortadelę w cieście:
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i też doprawić solą i pieprzem.
- Mortadelę obierać ze skóry i pokroić w plastry ok. 2 cm
- Plastry mortadely obtaczać w cieście i smażyć z obu stron na rumiano.
No i proste i tanie danie z mortadeli gotowe. Smacznego:)
Autor: tulipan
Polecamy również

Mortadela w cieście
Mortadela w cieście jest bardzo smaczna. Nie przekoancie się póki sami nie spróbujecie tego wyjątkowo tani...
Mortadela w panierce
przepis na szybki obiadZobacz więcej przepisów na:
mortadela w cieście

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.