Mortadela w cieście

Mortadela w cieście

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Mortadela w cieście jest bardzo smaczna. Nie przekoancie się póki sami nie spróbujecie tego wyjątkowo taniego ale naprawdę dobrego dania.

Składniki:

  • mortadela 40 dag
  • mąka 1 szkl
  • jajka 2 szt
  • śmietana 12 lub 18% 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Przepis na mortadelę w cieście:

  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i też doprawić solą i pieprzem.
  2. Mortadelę obierać ze skóry i pokroić w plastry ok. 2 cm
  3. Plastry mortadely obtaczać  w cieście i smażyć z obu stron na rumiano.

No i proste i tanie danie z mortadeli gotowe. Smacznego:)

Autor: tulipan

Polecamy nasze przepisy