20 dag płatków kukurydzianych
1 jajko
3 łyżki śmietany
3 łyżki mąki pszennej
do smaku sól i pieprz
olej do smażenia
Przygotowujemy panierkę :śmietanę rozkłócamy z jajkiem i mąką pszenną, doprawiamy do smaku przyprawami. Płatki kukurydziane kruszymy wałkiem do ciasta. Każdy plastr mortadeli najpierw zanurzamy w przygotowanym cieście z mąki i jajka, a następnie obtaczamy ze wszystkich stron w płatkach kukurydzianych. Układamy na patelni z rozgrzanymolejem i smażymy na rumiano.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu