Kajmakowe muffinki

Kajmakowe muffinki

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Pyszne i bardzo słodkie. Kajmakowe muffinki są idealne na podwieczorek. Jeśli ktoś lubi kajmak - nie będzie mógł sie porzeć tym muffinkom.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 20 dag margaryny
  • 20 dag gotowej masy kajmakowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 4 łyki cukru
  • 1 budyń waniliowy

Dodatkowo:

  • 20 dag gotowej masy kajmakowej
  • 5 dag mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Przepis na Kajmakowe muffinki:

  1. Najpierw margarynę, jajka i cukier utrzeć
  2. Następnie dodać masę kajmakową i budyń w proszku. Utrzeć.
  3. Dodać mąkę tortową i proszek do pieczenia oraz utrzeć.
  4. Z kolei masę przełożyć do formy do pieczenia muffinek.
  5. Piec w 180 stopniach przez około 25-30 minut.
  6. Muffinki ostudzić.
  7. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z kajmakiem.
  8. Smarować muffinki.
  9. Odstawić do zastygnięcia.

Kajmakowe muffinki gotowe. Życzę smacznego

Autor: Elisa

Polecamy nasze przepisy