1 szklanka cukru
16 g cukru waniliowego
1/3 szklanki oleju
1 łyżeczka cynamonu
1/2 kg startej marchewki
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 kostki gorzkiejczekolady
Zaczynamy od ubicia jajek wraz z cukrami na wysokich obrotach miksera. Następnie dodajemy olej, cynamon oraz startą na tarce czekoladę, miksujemy.Do masy jajecznej dodajemy startą na małych oczkach tarki marchewkę. Mąkę przesiewamy przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy na mniejszych obrotach miksera. Masę przekładamy do foremek na muffinki. Piec przez 20 minut w temp. 180 stopni.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu