szczypta gałki muszkatołowej
5 łyżek oleju
2 łyżki suchego maku
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki mąki pszennej
pół szklanki mleka
pół szklanki orzechów włoskich ( drobno posiekanych )
pół szklanki cukru
2 jajka
cukier puder do posypania muffinek
1. Suche składniki przekładamy do miski i razem je ze sobą dokładnie mieszamy.
2. Następnie jajka miksujemy z mlekiem i olejem. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy.
3. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia mufinek i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.
4. Upieczone muffinki oprószamy cukrem pudrem.
5. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu