szczypta gałki muszkatołowej
5 łyżek oleju
2 łyżki suchego maku
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki mąki pszennej
pół szklanki mleka
pół szklanki orzechów włoskich ( drobno posiekanych )
pół szklanki cukru
2 jajka
cukier puder do posypania muffinek
1. Suche składniki przekładamy do miski i razem je ze sobą dokładnie mieszamy.
2. Następnie jajka miksujemy z mlekiem i olejem. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy.
3. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia mufinek i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.
4. Upieczone muffinki oprószamy cukrem pudrem.
5. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu