Muffinki z makiem i orzechami.

Muffinki z makiem i orzechami.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Niezwykle pyszne i pachnące. Idealne na podwieczorek.

Składniki:

szczypta gałki muszkatołowej

5 łyżek oleju

2 łyżki suchego maku

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 szklanki mąki pszennej

pół szklanki mleka

pół szklanki orzechów włoskich ( drobno posiekanych )

pół szklanki cukru

2 jajka

cukier puder do posypania muffinek

Sposób przygotowania:

1. Suche składniki przekładamy do miski i razem je ze sobą dokładnie mieszamy.

2. Następnie jajka miksujemy z mlekiem i olejem. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy.

3. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia mufinek i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.

4. Upieczone muffinki oprószamy cukrem pudrem.

5. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy