Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Muffinki z powidłem i plasterkiem jabłka.

print Drukuj
Muffinki z powidłem i plasterkiem jabłka.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 12
Ocena:
0.0

0 ocen

Pyszne i pachnące malutkie słodkości. Polecam:)

składniki

Ciasto:

2 jajka

pół szklanki cukru pudru

półtorej szklanki mąki pszennej

15 dag masła lub margaryny

1 łyżka soku z cytryny

4 łyżki powidła śliwkowego

2 łyżki rodzynek

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżka cynamonu

 

Dodatkowe składniki:

cukier puder do posypania

1 jabłko

sok z cytryny

sposób przygotowania

1. Masło lub margarynę dokładnie ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie dodajemy cynamon, powidło, sok z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia, rodzynki i dokładnie ucieramy.

2. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek.

3. Jabłko obieramy i kroimy na plasterki ( bez gniazd nasiennych ). Plasterki układamy na przygotowanych do pieczenia muffinkach, następnie plasterki jabłek skropiamy sokiem z cytryny.

4. Tak przygotowane muffinki pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni i sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.

5. Upieczone studzimy i oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 12
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!