Z przepisu wychodzi 12 pysznych muffinek. Nie może ich zabraknąć w sezonie truskawkowym. Są bardzo pyszne i pachnące truskawkami. Polecam.
pół szklanki cukru
10 dag masła lub margaryny
3 jajka
2 łyżki śmietany 12 %
1 szklanka mąki tortowej
pół szklanki mąki ziemniaczanej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
około 20 truskawek
1. Masło lub margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo wbijać po jednym jajku i ucierać. Dodać pozostałe składniki: śmietanę, proszek do pieczenia i obie mąki, dokładnie utrzeć.
2. Truskawki umyć i dokładnie osuszyć, usunąć szypułki i pokroić na mniejsze kawałki.
3. Truskawki przełożyć do ciasta i deliaktnie wymieszać.
4. Ciasto przełożyć do formy do pieczenia muffinek ( użyć papierowych papilotek ).
5. Następnie piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzić suchym patyczkiem czy są upieczone.
6. Wystudzić i podawać. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu