2 jajka
2 szklanki mąki tortowej
1 szklanka mleka
pół szklanki cukru
szczypta soli
7 łyżek oleju
tabliczka mlecznej czekolady ( 10 dag )
6 łyżek rodzynek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1. Czekoladę należy pokroić w drobną kostkę, a jajka należy ubić.
2. Do miski należy przełożyć suche składniki: mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, pokrojoną czekoladę i rodzynki, następnie wlać mleko, ubite jajka i olej, całość dokładnie wymieszać.
3. Tak wykonane ciasto przełożyć do formy do pieczenia muffinek, najlepiej dodatkowo użyć papierowych papilotek.
4. Następnie piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Muffinki sprawdzić suchym patyczkiem czy są upieczone.
5. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu