1 ciasto francuskie
1 podwójna pierś kurczaka
Ser żółty w plasterkach
1 jajko
Sól i pieprz
Zacznijmy w pierwszym kroku od mięsa umyjmy go osuszmy i pokrójmy n aporcje na płaty. Następnie mięso rozbijmy tłuczkiem i oprószmy przyprawami. Płat ciasta francuskiego dzielimy na pół. Na każdej połówce wzdłuż dłuższych boków robimy po 5 nacięć w odstępach 2-3 cm. Pośrodku układamymięso i przykrywamy plastrami żółtego sera. Zaplatamy ciasto: paski przekładamy na zmianę - prawy, lewy, prawy, lewy itd. Pomiędzy paskami zostawiamy bardzo małe przerwy, aby mięso podczas pieczenia mogło odparować. Gotowe mumie wkładamy na około 15 minut do lodówki. Po wyjęciu wierzch ciasta smarujemy delikatnie rozkłóconym jajkiem, i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do 30-40 minut.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu