Z tego przepisu wychodzi spora porcja musu, więc na początek można spróbować zrobić go z połowy porcji. Idealny na deser lub podwieczorek.
1 szklanka kaszy jaglanej
2 łyżki miodu prawdziwego
2 małe banany
2-3 łyżki kakao
sok z cytryny według uznania
ewentualnie cukier do smaku
1. Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać w zimnej wodzie i osączyć. Przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości i wchłonięcia całego płynu. Następnie kaszę dokładnie wystudzić.
2. Do zimnej kaszy dać obrane banany, kakao, miód i sok z cytryny, całość zmiksować blenderem na gładką jednolitą masę.
3. Mus można ewentualnie dosłodzić cukrem lub dodać więcej kakao. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu