Mus z kaszy jaglanej, bananów i kakao.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ☆
1 Ocen
Ilość porcji: 6
Z tego przepisu wychodzi spora porcja musu, więc na początek można spróbować zrobić go z połowy porcji. Idealny na deser lub podwieczorek.
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
2 łyżki miodu prawdziwego
2 małe banany
2-3 łyżki kakao
sok z cytryny według uznania
ewentualnie cukier do smaku
Sposób przygotowania:
1. Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać w zimnej wodzie i osączyć. Przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości i wchłonięcia całego płynu. Następnie kaszę dokładnie wystudzić.
2. Do zimnej kaszy dać obrane banany, kakao, miód i sok z cytryny, całość zmiksować blenderem na gładką jednolitą masę.
3. Mus można ewentualnie dosłodzić cukrem lub dodać więcej kakao. Smacznego.