Mus z kaszy jaglanej, bananów i kakao.

Mus z kaszy jaglanej, bananów i kakao.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Z tego przepisu wychodzi spora porcja musu, więc na początek można spróbować zrobić go z połowy porcji. Idealny na deser lub podwieczorek.

Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej

2 łyżki miodu prawdziwego

2 małe banany

2-3 łyżki kakao

sok z cytryny według uznania

ewentualnie cukier do smaku

Sposób przygotowania:

1. Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać w zimnej wodzie i osączyć. Przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości i wchłonięcia całego płynu. Następnie kaszę dokładnie wystudzić.

2. Do zimnej kaszy dać obrane banany, kakao, miód i sok z cytryny, całość zmiksować blenderem na gładką jednolitą masę.

3. Mus można ewentualnie dosłodzić cukrem lub dodać więcej kakao. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy