Uwielbiam naleśniki z te są moje ulubine, może duzo sera ale raz na jakiś czas można zjeść a warto.
ciasto naleśnikowe:
· 10 łyżek. maki pszennej
· 200 ml mleka
· 125 ml. wody gazowanej
· Jajko
· Sól
Składniki na farsz:
· 2 serki topione Hochland
· 1000 g pieczarek
· Cebula
· Pieprz
· Sól
· Olej do smażenia
Dodatkowo:
· 1 sos w słoiczku meksykański
· 15 dag sera żółtego
1. Składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, dokładnie mieszając tak żeby nie powstały grudki.
2. Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju lub na naleśnikarce.
3. Obieramy cebulę kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Dodajemy pokrojone pieczarki.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Gdy pieczarki są już dobre dokładamy serki topione i prużymy do chwili kiedy się rozpuszczą.
7. Gotowy farsz nakładamy na każdy naleśnik.
8. Składamy w kwadraty.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
10. Polewamy sosem meksykańskim.
11. Na koniec ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim sos.
12. Zapiekamy 15 minut w 180°C.
13. Naleśniki gotowe.
14. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu