Polecamy dzisiaj:

Ciasto czekoladowe z truskawkami.

Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem

print Drukuj
Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem

Marta

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

3 oceny

Naleśniki ze szpinakiem, twarogiem i orzechami włoskimi - mi pasują na kolację, ale tak naprawdę zadna pora dnia nie ogranicza tej potrawy.

składniki

naleśniki:

  • szklanka mąki
  • 1 jajko 
  • szklanka wody lub mleka
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli

nadzienie:

  • 350 g szpinaku mrożonego w kostce
  • 1 kostka twarogu półtłustego
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • odrobina masła
  • sól, pieprz, czosnek
sposób przygotowania

Przepis na naleśniki ze szpinakiem i twarogiem:

  1. Naleśniki: Mąkę połączyć z wodą lub mlekiem w takiej proporcji, aby uzyskać ciasto o konsystencji śmietanki, dodać jajo, sól i olej. Usmażyć placki naleśnikowe.
  2. Nadzienie: Na patelni rozmrozić szpinak, odparować. Dodać troszkę masła, twaróg, orzechy włoskie. Dokładnie podrobić twaróg na patelni. Chwilę posmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.
  3. Na naleśniki kłaść nadzienie i zawijać. Przed podaniem naleśniki obsmażyć na maśle.

Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem gotowe. Smacznego.

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!