Ogórki kanapkowe ze słoika

Ogórki kanapkowe ze słoika

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 1

Smaczne ogórki w zalewie octowej z kurkumą. Idealne zimą na kanapki

Składniki:

1,5 kg ogórków

zalewa:

  • 2 szklanki wody
  • 1 i 3/4 szklanki octu
  • 1 i 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżka gorczycy
  • 1 łyżka ziaren czarnego pieprzu
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 1 płaska łyżka kurkumy
  • 1 płaska łyżka soli

Sposób przygotowania:

  1. Ogórki dokładnie wyszorować i pokroić na grubsze plasterki.
  2. Z podanych składników ugotować zalewę.
  3. Ogórki włożyć do wyparzonych słoików, zalać ciepłą zalewą, zakręcić.
  4. Pasteryzować ok. 15 minut

# Tagi:

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy