Ogórki małosolne dla każdego
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
33 Ocen
Ilość porcji: 10
Jak od dawna wiadomo, istota tkwi w prostocie. Najlepsze więc na świecie są dania i przystawki proste. Stąd pomysł na ogórki małosolne. Ogórki małosolne to nieskomplikowana przystawka dla każdego z nas, a ile w tym radości z jedzenia to każdy wie. Ogórki małosolne to doskonała przystawka do dań grillowych, ale też do kanapek.
Składniki:
- 2 kg świeżych ogórków
- 2 ząbki czosnku
- koper
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- 4 liście laurowe
- sól
- woda
Sposób przygotowania:
- Ogórki małosolne są najlepsze jak się je zaleje zimną wodą z solą, rozpuszczone w stosunku 1 litr wody + 2 łyżki soli.
- Ogórki wrzucamy do słoika (oczywiście wypłukane), dodajemy czosnek, ziele angielskie, liście laurowe, koper i wszystko zalewamy wcześniej przygotowaną solanką.
- Najlepsze ogórki małosolne są po około 4 dniach.
A na koniec już tylko czysta konsumpcja i mlaskanie językiem.
Smacznego!
# Tagi:
Autor: Andriej
Polecamy również
Ogórki małosolne na grilla
Sezon grillowy w toku. Nasza kuchnia stworzyła mnogość przystawek do mięs grillowanych, ale każdy z nas wie, że og&oacut...Jak zrobić ogórki małosolne
Ogórki w naszym klimacie są bardzo popularne. A to w postaci kiszonych, a to w postaci korniszonów. Ja pro...Ogórki małosolne
Ogórki małosolne przygotowuję zawsze w sezonie ogórkowym. Do podwieczorka, kolacji. Nie znam osoby, kt&oac...Ogórki małosolne dla każdego
Jak od dawna wiadomo, istota tkwi w prostocie. Najlepsze więc na świecie są dania i przystawki proste. Stąd pomysł na og...Ogórki małosolne na szybko
Wiem, że oczekiwanie na to, aż ogórki małosolne dojdą do siebie jest męczące. Zwłaszcza gdy codziennie musimy pat...Zobacz więcej przepisów na: