Ogórki małosolne na grilla
Ocena: ★ ★ ★ ☆ ☆
5 Ocen
Ilość porcji: 12
Sezon grillowy w toku. Nasza kuchnia stworzyła mnogość przystawek do mięs grillowanych, ale każdy z nas wie, że ogórki małosolne nie zostaną wyparte przez żadne cukinie, czy też bakłażany. Ogórki małosolne same w sobie są rewelacyjne, łatwo je przygotować i wszyscy je lubią. Polecam ogórki małosolne na grilla.
Składniki:
- 2 kg ogórków
- 4 ząbki czosnku
- koper
- sól kamienna
- woda
- 8 ziarenek ziela angielskiego
- 4 duże liście laurowe
- łyżeczka nasion kolendry
Sposób przygotowania:
Ogórki małosolne na grilla:
- Wypłukane ogórki wkładamy do kamionki (można też do dużego słoja) i dodajemy koper, ziele angielskie, kolendrę, obrany i rozgnieciony czosnek i liście laurowe.
- Wszystko zalewamy zimną wodą z rozpuszczoną solą (4 szklanki wody - 1 łyżka soli).
- Ogórki małosolne odstawiamy na 5 dni pod przykryciem.
Po pięciu dniach nasze ogórki małosolne są gotowe na imprezę.
Smacznego!
# Tagi:
Autor: Maryla
Polecamy również
Ogórki małosolne na szybko
Wiem, że oczekiwanie na to, aż ogórki małosolne dojdą do siebie jest męczące. Zwłaszcza gdy codziennie musimy pat...Domowe ogórki małosolne
Wprawdzie do sezonu na ogórki jeszcze chwila, ale widziałem już ogórki gruntowe na rynku i dlatego przypom...Przepis na ogórki małosolne
Pojawiły się już w sklepach pierwsze ogórki “gruntowe” - oczywiście ze szklarni. Jednak możemy już z...Ogórki małosolne na grilla
Sezon grillowy w toku. Nasza kuchnia stworzyła mnogość przystawek do mięs grillowanych, ale każdy z nas wie, że og&oacut...Ogórki małosolne dla każdego
Jak od dawna wiadomo, istota tkwi w prostocie. Najlepsze więc na świecie są dania i przystawki proste. Stąd pomysł na og...Zobacz więcej przepisów na: