· 4 cebule
· 3 kg ogórków
Zalewa:
· 3 szk. Cukru
· 3 szk. Octu 10 %
· 2 l wody
· 3 łyżki przyprawy curry
· 3 łyżki soli
Do słoika :
· Gorczyca
· Kawałek selera do słoika
1. Gotujemy zalewę.
2. Do gorącej zalewy wrzucamy pokrojoną w plastry cebulę.
3. Zalewę ostudzić.
4. Ogórki myjemy i kroimy w słupki po czy układamy w słoiki.
5. Do każdego słoika wkładamy po kawałku selera i kilka ziarenek gorczycy.
6. Zalewamy zalewą.
7. Pasteryzować 15 minut w 180 stopniach.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu