Takiej oliwy możemy używać do skrapiania sałatek, mięs, makaronu lub przekąsek: pizzy i tostów. Zamiast kupować gotowe można przygotować własnoręcznie. Dodam, że do wykonania oliwy możemy użyć dowolnych ulubionych ziół.
oliwa ( u mnie oliwa z oliwek )
ostra papryczka ( przekrojona wzdłuż )
ziarnisty pieprz kolorowy
kilka obranych ząbków czosnku
kilka gałązek bazylii
kilka gałązek rozmarynu
dodatkowo:
małe słoiczki i buteleczki
1. Do wyparzonych i suchych słoiczków, butelecze należy wkładać kolejno przygotowane składniki, następnie zalać oliwą.
2. Gotowe buteleczki należy odstawić w chłodne i ciemne miejsce na około tydzień, żeby oliwy nabrały aromatu. Najlepiej przechowywać je w lodówce.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu