i cynamon nadają niepowtarzalny smak.
4 jajka
6 łyżek wiórków kokosowych
6 łyżek mąki pszennej
4 łyżeczki cukru
1 płaska łyżeczka cynamonu
masło do smażenia
125g serka Philadelphia
250g świeżych truskawek
10 kostek deserowej czekolady
2 łyżki mleka
1. Na suchej patelni uprażyć wiórki kokosowe na złoty kolor.
2. Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno z dodatkiem cukru. Następnie dodać żółtka, nadal miksując dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem
do pieczenia i cynamonem. Na końcu dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.
3. Połowę przygotowanej masy wylać na wysmarowaną masłem patelnię. Omlet usmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Z pozostałej masy usmażyć drugiego omleta.
4. Truskawki pokroić w kostkę.
5. Usmażone omlety posmarować serkiem Philadelphia, dodać truskawki
i złożyć na pół.
6. Czekoladę rozpuścić w mleku a następnie polać na wierzchu omlety.
Śniadaniowy omlet z kiwi i dżemem
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu