Takie omleciki możemy z powodzeniem przygotować na śniadanie lub kolację. Najlepiej smakują udekorowane ulubionym ketchupem. Podajemy ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Polecam te puszyste omleciki.
10 dag sera żółtego
4 jajka
1 łyżka mleka
sól i pieprz do smaku
masło do smażenia
dowolny ulubiony ketchup
1. Jajka wbić do miski, delikatnie roztrzepać widelcem, ale nie ubijać. Dodać mleko i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
2. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do masy jajecznej, wymieszać.
3. Na patelni rozgrzać masło i smażyć porcjami omleciki, po kilka minut z każdej strony. Omleciki osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Podawać udekorowane ketchupem. Smacznego.
Śniadaniowy omlet z kiwi i dżemem
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu