Jeżeli lubicie omlety to polecam Wam ten bardzo puszysty i zdrowy omlet. Możemy go przygotować na śniadanie lub kolację. Jest bardzo syty i lekko słodki. Zapraszam:)
2 łyżki płatków owsianych
2 łyżki otrębów owsianych
2 jajka
2 łyżki masła do smażenia
szczypta soli
2 łyżeczki cukru
2 łyżki mleka
1. Do miski przekładamy wszystkie składniki.
2. Następnie składniki dokładnie zmiksujemy na puszystą masę.
3. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamyprzygotowaną masę na omlet i smażymy. Gdy omlet jest usmażony od spodu zsuwamy na talerz i stroną nie usmażoną zsuwamy z powrotem na patelnię.
4. Gdy omlet będzie dosmażony z drugiej strony przekładamy go na talerz, zwijamy w rulonik i od razu podajemy.
5. Smacznego.
Śniadaniowy omlet z kiwi i dżemem
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu