60 dag mąki pszennej
3/4 szkl cukru
4 jajka
1 łyżeczka sody
1 szczypta soli
olej do smażenia
Zacznijmy od dani mąki pszennej na stolnicę i sera, który trzeba zemleć. Cukier ucieramy w osobnym naczyniu z jajkami i sodą. Dodajemy do mąki wraz z solą robimy ciasto, które rozwałkowujemy na grubość 0,5 centymetra i wykrawamy szklanką oponki w środku każdego krążka robimy dziurki jakimś kieliszkiem. W dużym naczyniu podgrzewamy olej i smażymy na nim oponki z obu stron na rumiano.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu