masło 150 gram
jajka 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżeczka
dodatkowo :
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
czekolada mleczna 100 gr
masa do orzeszków :
budyń śmietankowy 1 opakowanie
masło 100 gram
masa :
Z proszku budyniowego sporządzamy budyń( w/g przepisu podanego na opakowaniu) ,dodając do ciepłej masy 100 gram masła.odstawiamy do ostudzenia(lodówka) , w tym czasie masa zgęstnieje.
białka ubijam na sztywno,do robota dodaję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz masło(temp. pokojowa),mieszam w międzyczasie dodaję żółtka oraz ocet, na koniec delikatnie dodaję pianę z białek.ciasto odstawiam na 1 godz. do lodówki.
nagrzewam formę do orzeszków ,w każdą dziurkę wrzucam kawałeczki ciasta, zamykam formę i piekę orzeszki,zimne orzeszki nadziewam masą budyniową .
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej .
Każdy orzeszek maczam w ciepłej czekoladzie a następnie obtaczam w wiórkach kokosowych.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu